Районният съд в Ловеч прекрати наказателно производство срещу заместник-директора на

...
Районният съд в Ловеч прекрати наказателно производство срещу заместник-директора на
Коментари Харесай

Съдът пак върна делото срещу зам.-шефа на полицията в Ловеч

Районният съд в Ловеч приключи наказателно произвеждане против заместник-директора на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Георги Иванов, упрекнат в нелегално присъединение към електропреносната мрежа.

Съдът върна делото на прокуратурата за премахване на позволени основни процесуални нарушавания. Обвинението е за закононарушение, установено през 2019 година, в двуетажна къща с обособени семейства в Ловеч. Именно неяснотата за какво навръх Иванов са повдигнати обвинявания, а не на някой различен от семействата, е една от аргументите за връщането на делото.

В рамките на досъдебното произвеждане предявените обвинявания са, че Георги Иванов персонално е осъществил противозаконното присъединение към електропреносната мрежа. В обвинителния акт обаче е посочено, че той е направил това посредством друго, неустановено все още, лице. Това съгласно съда значително трансформира фактическата конюнктура, което води до нарушение правата на привлечения към наказателна отговорност.

Съдът одобри, че са позволени основни, само че отстраними процесуални нарушавания, които постановат връщането на делото в досъдебна фаза. Това се случва за повторно, откакто и предходната година при първото разглеждане на делото то беше прекъснато по същите аргументи.

Определението предстои на обжалване или митинг в 7-дневен период.
 Отстраниха шефа на ОДМВР в Ловеч за корупция и неприятни практики
Отстраниха шефа на ОДМВР в Ловеч за корупция и неприятни практики

Случаи с Великов и заместника му принудиха Министерство на вътрешните работи да вземе решението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР