Районният съд в Дупница определи мярка за неотклонение домашен арест

...
Районният съд в Дупница определи мярка за неотклонение домашен арест
Коментари Харесай

Домашен арест за шофьора, прегазил крака на полицай

Районният съд в Дупница дефинира мярка за неотклонение домакински арест за 32-годишния Иван Л., който бе арестуван в събота при случай - несъблюдение на полицейско предписание и оказване на опозиция на проверявящите, като в началото бе казано, че е прегазил крайници на служител на реда с джипа си.

Инцидентът стана на 29 август до 17-и дирек на лифта за Седемте рилски езера при профилираната полицейска интервенция в региона.

Мъжът е направил дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като при ръководство на МПС е осуетил инспекция от страна на чиновник на ОД на Министерство на вътрешните работи – Кюстендил, съпроводено със опозиция (влачене с автомобила), като действието се отличава с особена смелост и цинизъм.

За това закононарушение, по член 325, ал.3, прочие 2, по отношение на алинея 2, връзка с алинея 1 от Наказателен кодекс, се планува наказване отнемане от независимост до 5 години.

В претекстовете си правосъдният състав показва, че от данните по делото няма действителна заплаха същият да се укрие или да извърши закононарушение, като се има поради непрекъснатия му адрес, обстоятелството че се грижи като татко за 5-месечно дете и че има позитивни характеристични данни.

В деня след задържането му група от към 30 негови сътрудници стояха часове пред РПУ-Дупница с искане Иван да бъде пуснат, тъй като газене съгласно тях не е имало. При днешното съвещание сътрудници превозвачи на мъжа не се явиха пред правосъдната зала.

Районна прокуратура – Дупница ще стачкува мярката за неотклонение домакински арест, избрана на обвинения Иван Л., осуетил инспекция на полицейски орган в региона на к.к. „ Паничище “, оповестиха по-късно от обвиняването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР