Районният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на двамата

...
Районният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на двамата
Коментари Харесай

Каналджията Георги се разболя в ареста, аверът му Анастас пък се разплака в съда

Районният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на двамата бургазлии Георги Жеков и Анастас Димитров, упрекнати в каналджийството на 18 мигранти, хванати на бул. „ Тодор Александров “ в микробус „ Мерцедес “ в понеделник сутринта.

В правосъдната зала се появи единствено 19-годишният Анастас. Приятелят му – 20-годишният Георги бил в болница и здравословното му положение не разрешавало да участва на досъдебното произвеждане.

В залата стана ясно, че прокуратурата желае непрекъснат арест за Анастас, който е бил зад кормилото на лекия автомобил Фолксваген Голф и е играел ролята на конвой на товарния камион с мигрантите.

„ Той е изразил страдание за действието си. Анастас е към момента възпитаник. Предстоят му изпити. Има непрекъснат адрес и живее с родителите си. Това подсигурява, че няма да извърши друго закононарушение или да се укрие, в случай че му бъде наложена мярка за неотклонение „ домакински арест “ с проследяваща гривна, сподели бранителят му юрист Веселина Василева.

Стана ясно още, че МПС-то е било записано на трето лице, само че все още не е ясно дали има присъединяване в схемата с мигрантите.

За сходно закононарушение законът планува наказване от 1 до 6 години и парична санкция от три хиляди до 10 хиляди лв.. Анастас излезе с насълзени очи от правосъдната зала, оповестява Флагман. 

Припомняме, че към 09 часа, на 10 юли, служители на реда са подали стоп-сигнал към микробуса Мерцедес " Спринтер " и пилотната кола Фолксваген " Голф ” на контролно-пропусквателен пункт Пода, само че водачи не са се подчинили на разпорежданията. Малко по-късно двете транспортни средства бяха блокирани от полицейските коли на бул. " Тодор Александров " и ул. „ Спортна “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР