Районният съд освободи от ареста скандалния общински съветник Лазар Влайков

...
Районният съд освободи от ареста скандалния общински съветник Лазар Влайков
Коментари Харесай

След горещите разкрития за стрелбата във Виноградец, съдът в Пазарджик се смили над Лазар Влайков и ...

Районният съд освободи от ареста скандалния общински консултант Лазар Влайков и му наложи по-леката мярка – домакински арест. Мотивите са, че той е с чисто правосъдно минало, не е престъпно проявен, няма връзки с престъпно проявени, няма заплаха да се укрие, а също по този начин и да влияе на очевидците по почналото следствие против него. Вчера Влайков беше задържан и упрекнат за нещастието във Виноградец, когато с неговия револвер беше убит човек при към момента неизяснени условия.

В правосъдната зала станаха ясни и обстоятелства към следствието, при което беше погубен 47-годишния ресторантьор.

Доста спорни показания са дали всичките 13 очевидци във въпросната съдбовна вечер. Според едни Лазар Влайков е създал съдбовния изстрел, умъртвил Наско Тонкев. Според други детето е стреляло.

Днес за първи път стана ясно, че пред проверяващите 6-годишният Юри е споделил, че той е стрелял, а оръжието му дал Лазар Влайков – нещо, което отбраната оборва. Чакат се експертизите, които ще покажат това по този начин ли е, осведоми bTV.

По думите на прокурора Васил Малинов, детето разказало, че револверът му е дал човек с кожено яке, а съгласно двама очевидци само Лазар Влайков е бил с кожено яке. Има обаче несъгласия в показанията на детето по какъв начин тъкмо е станало и къде е бил. Според юриста на Влайков Елвира Панкова револверът е бил в колата и той го е внесъл в заведението, той като извън се е стреляло, с цел да не му разбие някой колата.

„ Пистолетът, мога изрично да ви кажа, и няма данни по делото, че Лазар Влайков е дал револвера на Юри. Няма такива данни”, твърди юристът му.

Районният прокурор на Пазарджик, чието подпомагане се твърди, че е търсил Лазар Влаков, отхвърли това да се е случвало. Телефонните разпечатки от през вчерашния ден са посочили, че двамата не са комуникирали, само че по телефона. Проверява се дали не са се свързали по интернет или с есемеси.

По случая се чакат 5 основни експертизи. Те ще дадат и най-важния отговор кой е създал съдбовния изстрел, умъртвил 47-годишния ресторантьор – дали 6-годишният Юри, както настояват околните на Влайков или самият общински консултант, както настояват околните на умрелия мъж.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР