Районната прокуратура във Враца обвини трима души за присвояване на

...
Районната прокуратура във Враца обвини трима души за присвояване на
Коментари Харесай

Болницата във Враца платила над 32 хил. лева за операции на лекар, който не работи там

Районната прокуратура във Враца упрекна трима души за заграбване на 32 467 лв. от бюджета на болница „ Христо Ботев ” в града.

В болничното заведение е било разкрито поделение по съдова хирургия. За да дава отговор на медицинския стандарт, са формирани документи, съгласно които на трудов контракт в отделението работят двама лекари с приета компетентност по съдова хирургия. 

Един от лекарите обаче - доктор Х. М., действително в никакъв случай не е работил в болничното заведение. Той е бил нает в други лечебни заведения в Шуменско. 

Въпреки това обаче на лекаря са превеждани хонорари за присъединяване в комплицирани интервенции, като сред март 2013 година и декември 2015 година той е получил 32 467 лв.. 

Въпреки че лекарят не е работил в болничното заведение, във връзка с работата му в лечебното заведение има формирани публични документи с погрешно наличие - протоколи, графици за наряди и други

Прокуратурата е повдигнала обвинявания на началника на отделението доктор Румен Цветанов, на някогашния шеф на болничното заведение Светозар Луканов и на сегашния шеф Орлин Цветков. 

На доктор Цветанов съдът дефинира мярка за неотклонение „ Подписка ”, Орлин Цветков е пуснат под гаранция от 1000 лв., а Луканов - в размер на 5000 лв..

Във вторник Районната прокуратура е внесла искане Цветков да бъде отхвърлен като шеф на болничното заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР