Районната прокуратура във Велико Търново не поддържа искането си за

...
Районната прокуратура във Велико Търново не поддържа искането си за
Коментари Харесай

Вижте как журналистът Димитър Върбанов лежи, без да е бит от охранителите в склада за храни в Търново

Районната прокуратура във Велико Търново не поддържа настояването си за непрекъснат арест на двамата обвинени за нанасянето на лека телесна щета на репортера от „Господари на ефира“ Димитър Върбанов. Това заяви в петък представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова с уточнението, че сътрудниците ѝ ще изискат от Великотърновския областен съд да дефинира на арестуваните най-леката мярка за неотклонение – „подписка“, информриа Mediapool.

Обратът в мнението на проверяващите е настъпил поради фрагменти от охранителните камери в склада, съхраняващ храни с изминал период на валидност, в който Върбанов твърди, че е бил хвърлен на бетонна площадка, в резултат на което е получил пострадвания.

На въпросния видеозапис се вижда, че шефът на склада Иван Иванов и негов чиновник избутват репортера отвън склада, след което затварят вратата без да му нанасят удари или да го хвърлят от някъде.

Впоследствие Димитър Върбанов лежи известно време подпрян на единия си лакът, до момента в който операторът му го снима, а по-късно ляга по тил, изчаквайки да дойдат извиканите служители на реда. Когато униформените идват, те оказват помощ на репортера да стане и олюлявайки се да седне на скамейка.


Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР