Районната прокуратура в Пазарджик разследва пожара край град Ветрен, при

...
Районната прокуратура в Пазарджик разследва пожара край град Ветрен, при
Коментари Харесай

`Разследват причините за пожара край Ветрен

Районната прокуратура в Пазарджик проверява пожара край град Ветрен, при който, в почивните дни, изгоряха над 3 000 декара сухи треви и шубраци и 50 декара смесена гора. Борбата с огнената буря продължи над 20 часа, а за потушаването на огъня бе зает целият разполагаем състав на регионалната противоправна работа, горските лесничейства и доброволци. 

Досъдебното произвеждане е за предизвикване на пожар по несъобразителност.

Към момента са разпитани над 10 очевидци. На място са осъществени няколко обхода и оглед на засегнатия терен. От прокуратурата оповестиха, че следствието е в дейна фаза. Престъплението планува до 3 години затвор и санкция от 500 до 5 000 лв.. 

Не се изключва, в хода на досъдебното произвеждане да се откри и тенденциозен палеж. На пети август, огънят край Ветрен потегли от пустеещи земи и в тази ситуация не може да става въпрос за запалване на стърнища, за разчистване на равнища, което до скоро беше процедура при част от земеделските стопани.

Съмнения за палеж има и в село Карабунар, където преди 10 дни, изгоряха над 2 000 декара треви и сложиха под риск три обитаеми места. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР