Районната прокуратура в Асеновград привлече като обвиняем 60-годишния Кирил Македонски

...
Районната прокуратура в Асеновград привлече като обвиняем 60-годишния Кирил Македонски
Коментари Харесай

До 6 г. затвор за пияния кантонер, отказал да говори с разследващите

Районната прокуратура в Асеновград притегли като обвинен 60-годишния Кирил Македонски за тежката злополука сред трен и лек автомобил на жп прелез през вчерашния ден, оповестиха от държавното обвиняване.

Македонски е обвинен за това, че на 12 ноември, като чиновник по превоза нарушил разпоредбите за употреба на жп уреди и по несъобразителност предизвикал телесни повреди на три лица, като действието е осъществено в пияно положение. Предвиденото в закона наказване е до 6 години затвор.

Сигналът за случая е подаден към 7 часа на тел. 112. На охраняемия жп прелез на Околовръстния път за Асеновград, пътнически трен, движещ се от Пловдив за Асеновград, е блъснал лек автомобил, марка " Опел Астра ", в който са пътували трима мъже. Те са били откарани в болница, като в резултат на удара са им породени телесни повреди. Единият от тях е в кома и с заплаха за живота. Според първичните данни причина за пътното произшествие е неспусната железопътна преграда на прелеза. Алкохолната проба на Македонски е посочила 1,8 промила.

" По време на разпита мъжът отхвърля да даде пояснение . Признал се е за отговорен и съжалява за стореното. По показания на очевидци пазачът е стоял покрай бариерите, само че не ги е пуснал ", съобщи зам.-районният прокурор на Асеновград Борис Михов.

Обвиняемият е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Асеновград да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него. По делото се правят процесуално-следствени дейности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР