Районната прокуратура – Смолян разследва два случая в община Борино

...
Районната прокуратура – Смолян разследва два случая в община Борино
Коментари Харесай

В Смолянско разследват неистински заявления за подвижни секции

Районната прокуратура – Смолян проверява два случая в община Борино на формирани неистинен заявки за гласоподаване с преносима изборна кутия.

В хода на дейностите, осъществени на територията на общината, двамата поданици заявяват, че не са подавали и подписвали такива заявки. Установено е и още едно аналогично нарушаване в община Баните, по този случай също има формирано досъдебно произвеждане.

Разследването продължава под управлението и надзора на Районна прокуратура-Смолян.

Припомняме, че седем досъдебни производства са формирани при осъществени инспекции от чиновници на ОДМВР - Смолян и РУ-Мадан във връзка постъпили сигнали за вероятно осъществени престъпления по отношение на правенето на описите за гласоподаване с преносими изборни кутии в община Баните. На разнообразни дати през октомври и ноември са формирани неистинен частни документи - Заявления за гласоподаване с преносима изборна кутия от името на 14 поданици на община Баните. Те заявяват, че не са подавали и подписвали такива заявки.

Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Смолян. Разследването продължава под управлението и надзорът на РП-Смолян.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР