Районна прокуратура–Враца, Териториално отделение – Мездра, приключи делото срещу П.Ц.,

...
Районна прокуратура–Враца, Териториално отделение – Мездра, приключи делото срещу П.Ц.,
Коментари Харесай

Десет месеца затвор за подсъдим, обвинен за престъпления по транспорта, държане на наркотици и отглеждане на коноп

Районна прокуратура–Враца, Териториално поделение – Мездра, завърши делото против П.Ц., притеглен към наказателна отговорност за осъществени от него пет закононарушения – ръководство на нерегистрирано по надлежния ред МПС след приложимост на опиати, в едногодишен период от наказването му по административен ред, държане на наркотични субстанции и развъждане на коноп. Деянията са квалифицирани по член 343б, алинея 3, вр. член 26, алинея 1 от НК; по член 343в, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от НК; по член 345, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от НК; по член 354а, алинея 3, т. 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В интервала от 11.06.2021 година до 01.07.2021 година подсъдимият П.Ц. няколкократно управлявал лек автомобил след приложимост на наркотични субстанции. При осъществени инспекции с тестова система било установено, че лидерът е под въздействието на разнообразни типове опиати – канабис, метадон и амфетамин.

Той карал, макар че бил в периода на изтърпяване на наказването, обвързвано с отнемане от право за ръководство на МПС след санкционирането му по административен ред. Освен това колата, която управлявал – марка „ Фолксваген “, не била записана по надлежния ред.

По делото са събрани доказателства за това, че П.Ц. засял и отглеждал 10 растения от рода на конопа в с. Кален, община Мездра. В употребения от него автомобил и в къща в същото село са били открити – коноп и амфетамин, които той държал нелегално.

След привършване на досъдебното произвеждане против П.Ц. делото е било импортирано в съда с обвинителен акт.

Подсъдимият се е признал за отговорен по всички повдигнатите му обвинявания и се е споразумял с прокуратурата. Между страните е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. С определение на съда му е наложено едно общо наказване от 10 месеца „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване и санкция в размер на 250 лв..
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР