Районна прокуратура - Враца привлече в качеството на обвиняем и

...
Районна прокуратура - Враца привлече в качеството на обвиняем и
Коментари Харесай

Тикнаха зад решетките мъжа, заплашил с убийство кмета на село Баница

Районна прокуратура - Враца притегли в качеството на обвинен и задържа за период до 72 часа И.П. (на 37 години) за осъществени от него три закононарушения - безчинство, съпроводено със опозиция против орган на властта при осъществяване на отговорностите му по запазване на публичния ред и закани с ликвидиране, една от които против длъжностно лице при и във връзка осъществяване на службата му. Деянията са квалифицирани по член 325, алинея 2, вр. алинея 1; член 144, алинея 3, вр. алинея 1 и по член 144, алинея 3, вр. алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.



В хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 14.04.2022 година И.П. в нетрезво положение оставил лекия си автомобил пред постройката на кметството в село Баница, област Враца, с отворени порти и вдигнал звук с високо пусната музика. Свидетели на протичащото се станали голям брой лица, измежду които имало и деца.
Безпричинно той се нахвърлил върху жителя на селото - А.А., викал, дърпал го, замахвал към него със стъклена бутилка, заканил му се с побой и с ликвидиране.
Обвиняемият показал експанзия и по отношение на кмета на обитаемото място - В.В., обиждал го, заплашвал с ликвидиране, блъскал го в региона на гърдите. Приложил по отношение на него задушаващ прийом с ръцете и го довел до безпомощно положение, в резултат на което потърпевшият паднал.
Извършените от И.П. хулигански дейности се отличават с извънреден цинизъм и смелост. Обвиняемият жестоко нарушил публичния ред и изразил очевидно пренебрежение към обществото.
Предстои Районна прокуратура - Враца да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение “задържане под стража” против И.П.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР