Районна прокуратура-Видин привлече в качеството на обвиняем 19-годишния Р.Р. по

...
Районна прокуратура-Видин привлече в качеството на обвиняем 19-годишния Р.Р. по
Коментари Харесай

Насилникът от Видин, който заключи и измъчва приятелката си, имал ограничителна заповед

Районна прокуратура-Видин притегли в качеството на обвинен 19-годишния Р.Р. по формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения. Понастоящем е открито, че обвиненият Р.Р. незаконно лишил от независимост 22-годишната С.С. , като я заключил в дома си във Видин .

Престъпното действие траяло повече от две денонощия – от 12:00 ч. на 30 юли  до 06:30 часа на 2 август . През това време той ѝ нанесъл побой с юмруци и ритници по главата и тялото и остригал косата ѝ с ножица . Престъпното действие е осъществено от него в изискванията на домашно принуждение по метод непосилен и рисков за здравето на потърпевшата.

Р.Р. е притеглен към наказателна отговорност и за несъблюдение на заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение от 10 юли по гражданско дело на Районен съд– Видин. Той е длъжен да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение и му е неразрешено да приближава С.С. на разстояние по-малко от 100 метра .

Към сегашния миг е осъществен оглед на местопроизшествието и са конфискувани движимости , имащи отношение към предмета на закононарушението.

Наблюдаващият прокурор даде инструкции за дейностите по следствието, включително уточнение на фактическата конюнктура, касаеща време, място и метод на осъществяване на действията. Предстоят разпити на очевидци и назначение на сложни съдебнопсихиатрични, психически и съдебномедицинска експертизи . Следва да бъдат открити породените на потърпевшата телесни увреждания, техният тип и темперамент.

С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура-Видин Р.Р. е арестуван за период до 72 часа . Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на причинителя на закононарушенията

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР