Районна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство за престъпление по

...
Районна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство за престъпление по
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва инцидента с аварията на газопровода във Варненско

Районна прокуратура - Варна управлява досъдебно произвеждане за закононарушение по член 136 и член 216, алинея 5 от Наказателен кодекс по отношение на зародил тази нощ случай с директен газопровод в община Ветрино.

С оглед първичните данни все още дейностите по следствието се управляват от Районна прокуратура – Варна. Поради фактическата и правната му трудност, то е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел на Варна. Към момента се правят разпити на очевидци, тече и оглед на местопроизшествието. Административният началник на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов е на мястото на случая.

При повредата няма потърпевши хора. Няма заплаха за околната среда в региона на случая. Газоподаването все още е спряно, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Ето какво оповестяват и от " Булгартрансгаз “ ЕАД:

На 1-ви ноември, в 3 часа сутринта е зародила спешна обстановка по газопреносната мрежа на " Булгартрансгаз “ ЕАД в региона на село Ветрино. Разкъсан е сектор от остарелия газопровод за транспорт на природен газ за Румъния, като доставките за България са обезпечени.

От 3.15 часа автоматизирано е спрян преносът на природен газ за Румъния, а от 7 часа сутринта са прекратени доставките по направлението Сърбия-Унгария. След 8 часа е възобновен отчасти преносът за Румъния.

Аварийните групи на сдружението са на място, като в най-кратки периоди нарушеният сектор на газопровода ще бъде сменен. Изпълнителният шеф на " Булгартрангсаз “ ЕАД господин Владимир Малинов пътува за мястото на случая. Щетите са материални за сдружението, няма потърпевши в региона на повредата и не са нанесени материални вреди на трети лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР