Районна прокуратура - Стара Загора ще изготви протест срещу вчерашнонто

...
Районна прокуратура - Стара Загора ще изготви протест срещу вчерашнонто
Коментари Харесай

Прокуратурата на Стара Загора протестира прекратяването на казуса Дебора

Районна прокуратура - Стара Загора ще изготви митинг против вчерашнонто решение на съда - делото за принуждение над Дебора Михайлова да бъде върнато за доработване на обвинителния акт. Това оповестява пресцентърът на държавното обвиняване.

Както и Клуб Z писа, делото през вчерашния ден направи провал да тръгне в районния съд на Пловдив. То пък е там, откакто съдиите от Града на липите си направиха отказ до един и бе преместнео с предписание на Върховен касационен съд.

Това пък стана в следствие на огромен публичен напън и отвращение в цялата страна след случая на брутална експанзия - в началото заведен като " лека телесна щета " (тя се приранява примерно на хулигански акт, б.р.).

В последна сметка против охранителя в чалготека, с който момичето по това време има връзки Георги Георгиев, има импортирани три обвинявания: за 6 закани за ликвидиране, за междинна телесна щета и за насила (заради остригването й 0 номер).

Вчера съдът в Пловдив посочи процесуални нарушавания при правенето на обвинителния акт, по-точно – неясноти по отношение на механизма на осъществяване на действието. Този акт на магистратите обаче предстои на митинг от прокуратурата пред горната инстанция - Окръжния съд.

" Причината съдът да прекрати правосъдното произвеждане е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е позволена неизясненост по отношение на породената на потърпевшата черепно-мозъчна контузия...

... Както е по закон, по делото по отношение на Г.Г. в правосъдно съвещание вземат участие вносителите на обвинителния акт, а точно екипът от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора.

След разглеждане на митинга прокуратурата ще добави обвинителния акт, съгласно напътствията на съда, и ще го внесе в Районен съд-Пловдив ", поясняват днес от прокуратурата.

Георги Георгиев остава в ареста, като мярката му не е изменяна.

Ето и прокурорското известие в оригинал:

районна прокуратура - Стара Загора ще изготви митинг против връщането от Районен съд-Пловдив на обвинителен акт за причиняване с особена свирепост на междинна телесна щета, за насила и закана с ликвидиране към 18-годишно момиче

Районна прокуратура-Стара Загора ще изготви митинг против определение от 14.02.2024 година на Районен съд-Пловдив, с което на прокуратурата е върнато делото по отношение на Г.Г., на 26 година, обвинен за три закононарушения - за породена с особена свирепост и по изключително непосилен метод многостепенна междинна телесна щета, за насила и за закани с ликвидиране по отношение на 18-годишно момиче. Протестът ще бъде импортиран за разглеждане в Окръжен съд-Пловдив в 3-дневен период.

Причината съдът да  приключи правосъдното произвеждане е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е позволена неизясненост по отношение на породената на потърпевшата черепно-мозъчна контузия.

Съдът остави без почитание всички претенции и възражения за позволени други процесуални нарушавания, в това число и за изменение на мярката за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на подсъдимия Г.Г., взета на 30.07.2023 година и непроменена до сегашния миг. Не е почетено и настояването за отчасти преустановяване на делото, касаещо едно от обвиняванията, а точно това за заканите с ликвидиране по отношение на потърпевшото лице.

Както е по закон, по делото по отношение на Г.Г. в правосъдно съвещание вземат участие вносителите на обвинителния акт, а точно екипът от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора.

След разглеждане на митинга прокуратурата ще добави обвинителния акт, съгласно напътствията на съда, и ще го внесе в Районен съд-Пловдив.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР