Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство, по което се извършва

...
Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство, по което се извършва
Коментари Харесай

РП-Стара Загора разследва катастрофа с автобус на автомагистрала „Тракия“, при която са пострадали деца от Сърбия

Районна прокуратура-Стара Загора следи досъдебно произвеждане, по което се прави следствие от следователи от Националната следствена работа, за закононарушение по чл.343, ал.3, б. “а “ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14.08.2022 година към 20 часа на автомагистрала „ Тракия “, в региона на км 217, в землището на общ. Стара Загора, при ръководене на моторно транспортно средство – рейс „ МАН “ със сръбска регистрация, са били нарушени разпоредбите за придвижване по пътищата и с това по несъобразителност са породени междинни телесни повреди на повече от едно лице. Автобусът се движил в посока към гр. София като превозвал 47 пасажери – сръбски жители, огромна част от тях малолетни и малолетни деца.

На място е изпратен дежурен екип от ОД на МВР-Стара Загора като местопроизшествието е било непокътнато. При злополуката са потърпевши голям брой от пасажерите. На 28 лица е оказана здравна помощ в ЦСМП-Стара Загора и са били освободени, а други 14, които са в по-тежко положение, са настанени на лекуване в разнообразни клиники в УМБАЛ „ Проф.д-р Стоян Киркович “, Стара Загора. От тях 9 са малолетни деца, 3 малолетни и 2-ма възрастни.

Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.343, ал.3, б. “а “ вр. чл.342, ал.1, като плануваното наказване е отнемане от независимост от една до шест години.

Делото е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Със заповед на административния началник на Районна прокуратура-Стара Загора е избран екип от прокурори, които да управляват следствието по досъдебното произвеждане.

И все още не престават дейностите по следствието – осъществен е първичен оглед на местопроизшествието и на транспортното средство, обезпечени са преводачи и се организират разпити на очевидци, следва назначение на автотехническа експертиза и голям брой съдебномедицински експертизи.

Водачът на транспортното средство е арестуван за 24 часа и следва привличането му в качеството на обвинен.

На място на тежкото пътно произшествие бяха основният прокурор Иван Гешев и Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор и шеф на Националната следствена работа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР