Районна прокуратура Сливен е разпоредила проверка от РЗИ и БАБХ

...
Районна прокуратура Сливен е разпоредила проверка от РЗИ и БАБХ
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява случая с мухлясалия кашкавал за ученици

Районна прокуратура Сливен е разпоредила инспекция от РЗИ и БАБХ на случая с мухлясалия кашкавал, който е бил доставен на детски градини и учебни заведения в Сливен и Ямбол, заяви БНР.
 Двоен етикет върху мухлясалия кашкавал за учениците  Мухлясал кашкавал за децата в няколко градини и учебни заведения  Има ли корист с европари при доставките на мляко за учебни заведения и градини?
Двете ведомства трябва в период до един месец от през днешния ден да открият, каква е повода за доставката на некачествените артикули.

По информация на OFFNews най-малко 10 образователни заведения в двата града са получили развалената храна по скица " Училищно мляко ". Фирмата, която би трябвало да доставя кашкавала е  " Млечни артикули Тракия " на " БМК Холдинг " АД.

По-късно през днешния ден стана ясно, че опаковката на продукта е била преетекирана. Върху скрития етикет е маркирано, че партидата е създадена на 9 ноември 2017 г. 



Хасковоското млекопреработвателно предприятие  " Млечни артикули Тракия " доставя млечни артикули по схема " Училищно мляко " на 922 образователни заведения - 792 повече от предходната година. Това стана допустимо след промени в наредбата, регламентиращата програмата, за която страната ни получава и евросредства. Именно промените, препоръчани от Министерството на земеделието, храните и горите, сътвориха подозрения за лобизъм в интерес на няколко огромни компании - млекопреработватели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР