Районна прокуратура-Силистра ръководи досъдебно производство по чл. 142а, ал. 4

...
Районна прокуратура-Силистра ръководи досъдебно производство по чл. 142а, ал. 4
Коментари Харесай

РП – Силистра разследва противозаконно лишаване от свобода на млада жена в условията на домашно насилие

Районна прокуратура-Силистра управлява досъдебно произвеждане по член 142а, алинея 4 вр. 1 от Наказателен кодекс във връзка със случай на незаконно отнемане от независимост на млада жена от бащата на детето й, осъществено в изискванията на домашно принуждение.

На 11 ноември 2022 година в частен дом в силистренско село е открита млада жена, която незаконно била лишена от независимост от бащата на детето й, като над нея било упражнено домашно принуждение.

Според събраните досега данни, това не бил първи случай на принуждение, на което дамата ставала жертва. От януари до септември 2022 година тя съжителствала с 21-годишния И.С. отвън страната. През този интервал неведнъж върху нея бил упражняван физически тормоз, само че тя не подавала сигнали за казуса. През септември решила да напусне насилника си и се прибрала в България, където родила детето им.

Щом схванал за събитието, И.С. също дошъл в страната. Настоял пострадалата да се върне при него, като я заплашил със разпра. Жената, под напън, се съгласила, само че незабавно щом се нанесла в дома на мъжа свадите почнали. И.С. я заключил и не й разрешил да напусне жилището, като в интервала от 8 до 11 ноември дамата била лишена от свободата си. След следващия побой тя се осмелила да подаде сигнал на телефон 112.

Работата по случая продължава под надзора и управлението на прокурор от Районна прокуратура-Силистра. Предстои на И.С. да бъде повдигнато обвиняване и по преценка на наблюдаващия случая прокурор да бъде поискано налагането на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР