Районна прокуратура - Самоков, Териториално отделение - Ихтиман, привлече в

...
Районна прокуратура - Самоков, Териториално отделение - Ихтиман, привлече в
Коментари Харесай

Гражданин на Беларус е обвинен за незаконно превозване на мигранти

Районна прокуратура - Самоков, Териториално поделение - Ихтиман, притегли в качеството на обвинен жителя на Беларус - 32-годишния В.М., по водено досъдебно произвеждане за противозаконен транспорт на мигранти. Престъплението е квалифицирано по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4, т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 15.09.2022 година той е бил арестуван на автомагистрала „ Тракия " в региона на гр. Ихтиман по време на нелегално превозване на 17 мигранти от Сирия, в това число малолетно и малолетно лица. Деянието е осъществено посредством потребление на товарен автомобил.

С дейностите си В.М. целял да набави имотна полза.В хода на следствието са събрани задоволително доказателства за авторството на незаконното действие.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор В.М. е арестуван за период до 72 часа. Установено е, че той е дошъл в България за туризъм и няма открит непрекъснат или сегашен адрес.

Прокуратурата внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на него. Предстои произнасянето на съда.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР