Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже за телефонна измама

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже за телефонна измама
Коментари Харесай

Пловдивската прокуратура привлече трима мъже като обвиняеми за телефонна измама

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени трима мъже за телефонна машинация и с разпореждане на наблюдаващия прокурор задържа за период от 72 часа 27-годишния Марин М., 31-годишния Атанас С. и 28-годишния Георги К.

Те са упрекнати за това, че за да набират за себе си или другиго имотна полза са измамили 77-годишна жена и с това създали опит да ú измъкнат 6400 лв. – закононарушение по член 210 ал.1 т.2 по отношение на член 209 ал.1 във връзка член 18 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 14 септември 2017 година, тримата обвинени отишли в Стамболийски, с цел да вземат 6400 лв., оставени от 77-годишна жена край резервоар за боклук на улицата. Същия ден потърпевшата получила позвъняване по телефона от чужд мъж, който се показал за комисар от полицията и ú обяснил, че би трябвало да съобщи парите, с цел да спомага за полицейско следствие по отношение на измамници.

При подхванатите незабавни дейности от чиновници на районно управление (на МВР) на МВР-Стамболийски, тримата обвинени са арестувани минути, откакто взели парите. По делото се правят дейни процесуално-следствени дейности.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР