Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем В.Н., на 34 г., за

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем В.Н., на 34 г., за
Коментари Харесай

Повдигат обвинения на обирджията от Катуница

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен В.Н., на 34 година, за това, че на 08. 02. 2022 година, в с. Катуница, обл. Пловдив, е лишил непознати движими движимости - сумата от 3120 лв. от владението на " Български пощи “ ЕАД, с желание незаконно да ги присвои като е използвал за това заплашване – закононарушение по член 198 алинея 1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че на 08.02.2022 година, В.Н. влезнал в пощенския клон в с. Катуница. Той създал изстрел с газов револвер, ориентиран към земята и изискал от служителката да му даде парите за пенсиите. По това време в банковия клон са се намирали още две дами. Служителката в пощенския клон му предала сума от 3120 лв., след което В.Н. напуснал помещението. Няма потърпевши хора. По-късно цялата сума е била открита от полицейските чиновници.

Обвиняемият В.Н. е направил признания за действието, както и за осъществена кражба по друго досъдебно произвеждане, следено от РП-Пловдив. Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Утре, 11 февруари 2022 година, Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в Районен съд-Асеновград за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на В.Н.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР