Районна прокуратура – Бяла Слатина предаде на съд четирима души

...
Районна прокуратура – Бяла Слатина предаде на съд четирима души
Коментари Харесай

Предадоха на съд четирима мъже за сбиване в село Галиче

Районна прокуратура – Бяла Слатина съобщи на съд четирима души за сборичкване в село Галиче. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Районната прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Д.О., О.Х., Г.К. и А.О. за осъществени от тях непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и оказване на опозиция против орган на властта. Обвиняемите Д.О., О.Х. и Г. К. са осъждани за разнообразни закононарушения – обири, обир, палеж, непозволено присъединение към електроразпределителната мрежа, опасност с ликвидиране. Обвиняемият А.О. е неосъждан, като към датата на действието бил малолетен. Четиримата са родственици и живеят в с. Галиче.

Около 23 часа на 11 септември 2017 година обвиненият Д.О., по прякор „ Бухала “, без покана отишъл в дома Б.С., който седял с посетители на тераса. Мъжът седнал на масата и си сипал пиво. След като изпил няколко, той почнал да се заяжда с присъстващите. Стигнало се до сдърпване, по време на което Д.О. нанесъл удар с пестник на съперника си. Поради зародил скандал притежателят на къщата изгонил подсъдимия О. от вкъщи си.

В този миг на улицата излязъл Г.К., който почнал да вика и да предизвиква опълчването.

Четиримата обвинени излезли на улица, като носели коса, секира, вила и дървен път. Те викали непристойни думи, заканвали се на всички в близост, размахвали носените с тях сечива, крещели, че „ ще отрежат главите на всички, че никой не може да ги спре, че не ги интересува полицията “.

Напрежението ескалирало, доста от живущите в махалата излезли на улицата, някои от тях се опитвали да спрат вилнеещите. Те обаче траяли да викат, насочат закани и нанасят удари по преминаващите около тях очевидци. На единия от потърпевшите от дейностите на обвинените били породени разкъсно-контузни рани по главата и челото, отоци и охлузвания.

Скандалът бил чут от намиращия се в близост полицейски чиновник – М.М. Той разпоредил на буйстващите мъже да прекратят хулиганските дейности. Четиримата освен не се подчинили, само че и го нападнали, като почнали да му нанасят удари по тялото. Полицаят съумял да извади служебното си оръжие и създал изстрели в безвредна посока.

Въпреки това обвинените траяли да оказват опозиция, до момента в който не били арестувани и откарани в РУП – Бяла Слатина от пристигнала група за подкрепление.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР