Районна прокуратура-Монтана ръководи действия по разследване по образувано досъдебно производство

...
Районна прокуратура-Монтана ръководи действия по разследване по образувано досъдебно производство
Коментари Харесай

Разследват грабеж над мъж в с. Септемврийци

Районна прокуратура-Монтана управлява дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществен обир над 59-годишния С.С.

Престъплението е квалифицирано по член 198, алинея 1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

През нощта на 13.12.2022 година в с. Септемврийци, област Монтана, С.С. бил атакуван в дома си. На потърпевшия били нанесени многочислени удари с юмруци и с лопата в региона на главата, пострадвания с ножица по ръцете и отправени закани. При грабежа му била отнета парична сума в размер на 650 лв..

В хода на следствието са осъществени оглед на местопроизшествието, претърсвания и изземвания, снето е сведение от потърпевшия, който понастоящем е в болнично заведение.

В резултат на извършените оперативно-издирвателни мероприятия от чиновниците на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в гр. Лом причинителите на закононарушението са открити – Л. С. (на 45 години), Н. Н. (на 27 години) и Я. В. (на 31 години).

С разпореждане на наблюдаващия прокурор тримата са привлечени в качеството на обвинени и са арестувани за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на претенции за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР