Районна прокуратура–Монтана предаде на съд К.В. и И.Г. по обвинение

...
Районна прокуратура–Монтана предаде на съд К.В. и И.Г. по обвинение
Коментари Харесай

Обвиняеми за документни престъпления са предадени на съд

Районна прокуратура–Монтана съобщи на съд К.В. и И.Г. по обвиняване за осъществени от тях документни закононарушения по член 311, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 и по член 309, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Наследници на земеделска земя в региона на с. Белотинци, област Монтана, разбрали, че без тяхно познание нивите им били предоставени на Б.Б., записана като аграрни производител, и на „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) „ И.Б. “. В резултат на осъществена инспекция било открито, че от тяхно име били направени пълномощни за подписване на контракт за аренда (наем) на наследствени аграрни земи. Всички те били заверени от кметския наместник на с. Буковец – обвинената К.В., в кръга на службата й, според Закона за нотариусите и нотариалната активност.

В реалност наследниците на въпросните земи никого не упълномощавали да ги обработва, нито посещавали кметството в с. Буковец за нотариална легализация на пълномощни.

В хода на формираното досъдебно произвеждане е било открито, че документите били направени от техническия помощник в „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) „ И.Б. “ – обвинената И.Г. Тя положила и подписите вместо упълномощителите, като по този метод съставила неистинен частни документи и ги използвала, предоставяйки ги за нотариална легализация на обвинената К.В.

В качеството си на длъжностно лице – кметски наместник на с. Буковец, на 10.08.2018 година и на 20.08.2018 година обвинената К.В. съставила публични документи, за да бъдат употребявани като доказателство за тези погрешни условия.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР