Районна прокуратура -Кюстендил приключи бързо производство с подсъдимия Г.Г., привлечен

...
Районна прокуратура -Кюстендил приключи бързо производство с подсъдимия Г.Г., привлечен
Коментари Харесай

Отнеха в полза на държавата Фолксваген на дрогиран шофьор от Дупнишко

Районна прокуратура - Кюстендил завърши бързо произвеждане с подсъдимия Г.Г., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс.

На 10.08.2023 година в с. Мламолово, община Дупница, 32-годишният Г.Г. управлявал личния си лек автомобил, м. „ Фолксваген Пасат “, когато бил спрян за инспекция от чиновници на бранш „ Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи Кюстендил.

При тестването на лидера с техническо средство за приложимост на наркотични субстанции било открито съществуването на амфетамин и канабис. Той се съгласил с показанията на техническото средство и отказал да даде кръв за лабораторен разбор.

Материалите по делото са били импортирани в Районен съд - Дупница с обвинителен акт.

В правосъдно съвещание сред бранителя на Г.Г. и прокурора от Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално поделение – Дупница, е подписано съглашение, което съдът утвърди.

На Г.Г. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 месеца с 3-годишен изпитателен период и отнемане от право да ръководи МПС за период от 6 месеца. На съображение член 343б, алинея 5 от Наказателен кодекс съдът лиши в интерес на страната автомобила, послужил за осъществяване на закононарушението.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР