Районна прокуратура - Казанлък наблюдава досъдебно производство за това, че

...
Районна прокуратура - Казанлък наблюдава досъдебно производство за това, че
Коментари Харесай

От прокуратурата с горещи новини за циганина, малтретирал жестоко беззащитно куче

Районна прокуратура - Казанлък следи досъдебно произвеждане за това, че на неустановена дата през 2019 година е била проявена свирепост към гръбначно животно – куче, като му е породено тежко или трайно увреждане - закононарушение по чл.325б, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 4 ноември 2019 година в Районна прокуратура-Казанлък са постъпили 17 сигнала от жители и организации във връзка публикуван в обществените мрежи видеоклип, от който е видно по какъв начин мъж малтретира куче, като го хвърля върху насип от селскостопанска продукция - слънчогледови семена, евентуално в региона на гр. Мъглиж, обл. Стара Загора.

До момента е открито, че причинител е А.А., на 32 година, който е арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи и следва да бъде притеглен като обвинен по горепосочения текст от Наказателния кодекс.

Разпоредени са незабавни дейности по определяне на положението на измъчваното животно, осъществяване на ветеринарно – здравна експертиза и предприемане на мярка по предаване на кучето в профилирана организация, както и определяне на точното място на осъществяване на действието.

Под управлението на Районна прокуратура-Казанлък не престават процесуално - следствените дейности по случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР