Районна прокуратура-Добрич ръководи досъдебно производство във връзка със случай на

...
Районна прокуратура-Добрич ръководи досъдебно производство във връзка със случай на
Коментари Харесай

РП-Добрич се води разследване за измама – жена от областния град е била ощетена с над 18 000 лева

Районна прокуратура-Добрич управлява досъдебно произвеждане във връзка със случай на машинация, при която на жена от града е нанесена имотна вреда.

Пострадалата жена била уверена, че си кореспондира с боен доктор, работещ в Афганистан, който желае да се откри при нея в България и за интервал от към един месец му превела сума пари в размер над 18 000 лв..

На 8 август 2022 година 47-годишната жена почнала преписка посредством обществена мрежа с чужд мъж, представящ се за немец с български корени, който работи в Кабул. Той бил настойчив и всеки ден търсел контакт с нея, като тя отговаряла на проявеното внимание. В даден стадий от връзката им непознатият споделил на дамата, че желае да живее с нея и че е подготвен да купи къща в Добрич, само че за задачата му трябват пари за документи и самолетни билети.

Потърпевшата повярвала на думите му и на 15 август направила за пръв път превод на пари на мнимия доктор. До 4 октомври, когато бил осъществен последния превод, дамата изпратила на непознатия 18 417 лв., като преводите, които правила, били по сметки в Румъния и Италия.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои да бъдат осъществени голям брой дейности за изясняване на елементи и условия към осъщественото закононарушение, работи за определяне на титуляра на банковите сметки, по които са изпращани парите, както и това кой стои зад профила в обществената мрежа, в която са се развивали връзките на пострадалата и причинителя. При нужда ще се употребяват методите на интернационалната правна помощ посредством Европейска заповед за следствие, в случай че сметките в действителност са в задгранични банки в страни членки на Европейския съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР