Районна прокуратура-Добрич ръководи досъдебно производство по член 209, ал. 1

...
Районна прокуратура-Добрич ръководи досъдебно производство по член 209, ал. 1
Коментари Харесай

Разследват измама – жена от Каварна даде 8 000 лева на непозната за „спаси внука си от уволнение“

Районна прокуратура-Добрич управлява досъдебно произвеждане по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс във връзка със случай на машинация, при която на стара жена от Каварна е нанесена имотна вреда след въвеждане в подвеждане.

На 3 ноември 2022 година потърпевшата получила позвъняване на домашния си телефон от чужд. Той я убедил, че познава нейния внук, който живеел в София, и я уведомил, че мъжът се нуждае от финансова помощ, с цел да не загуби работата си. Възрастната жена повярвала на думите му и събрала наличните в дома си пари. Предала на млада непозната сумата от 8 000 лв..

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Териториално поделение Каварна при Районна прокуратура-Добрич. Предприети са голям брой дейности за определяне на причинителите на измамата.

На брифинг пред медиите, прокурор Даниел Илиев – представител на Районната прокуратура в града прикани жителите да бъдат деликатни и да не се доверяват на непознати, които се пробват да ги убедят да им дават парични средства. Да беседват със своите възрастни близки и да им обяснят вероятните сюжети за машинация. Той акцентира, че още веднъж на дневен ред са излезли телефонните измами и съобщи подготвеност на прокуратурата да се бори против това събитие, ощетяващо на първо място нашите възрастни родственици.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР