Районна прокуратура – Бургас се самосезира по журналистически материали показващи

...
Районна прокуратура – Бургас се самосезира по журналистически материали показващи
Коментари Харесай

Насилнички в детска градина: Шамари на килограм, крясъци и обиди към мъничетата!

Районна прокуратура – Бургас се самосезира по журналистически материали показващи проявено принуждение от страна на учителка в детска градина над деца. Изпълнението на инспекцията е предоставено на чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас и Дирекция „ Социално подкрепяне “, Отдел „ Закрила на детето “ гр. Бургас. В хода на инспекцията би трябвало да бъде открито на коя дата и къде са се случили събитията, съдържащи се в журналистическите материали; кои са възпитателките (учителките), направили незаконните дейности, нарушаващи телесната цялост на малолетните, кои са децата.

Проверката би трябвало да откри кои са родителите на малолетните и от тях да бъдат снети писмени сведения, с оглед изясняване на следните условия: установени ли са увреждания по тялото и лицата на децата, преглеждани ли са те от правосъден лекар; в тази връзка при определяне на документи, удостоверяващи телесни увреждания - да бъдат приложени по проверката; споделяли ли са децата за случая, осведомени ли са родителите със случилото се; какво тъкмо са споделили децата и известено ли е за това управлението на детската градина, органите на Министерство на вътрешните работи и обществените служби.

Трябва да бъдат разпитани и всички учители, медицински служащи и шефа на детската градина с оглед предмета на инспекцията, оповестиха от дъргавното обвиняване.

На Дирекция „ Социално подкрепяне “, Отдел „ Закрила на детето “ е разпоредено да изготви отчет, с оглед изложеното в журналистическите материали.

Проверката би трябвало да бъде осъществена в период от 10 дни.

След привършване на инспекцията откритото по нея би трябвало да бъде докладвано на наблюдаващия прокурор, който да предприеме следващи дейности.

Припомняме, че сцените на издевателства, снимани от родителите, са били изпратени на осведомителна организация unicon.bg. От тях излиза наяве, че двете дами крещят на петгодишните деца, блъскат ги и употребяват цинизми в диалозите си с тях.

Бруталното отношение на възпитателките към невръстните деца е съпроводено с пердах, удари наред и викове, отношение не като към дребни деца, а като към жертви на Инквизицията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР