Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина, внесе

...
Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина, внесе
Коментари Харесай

Изправят пред съда рецидивист с 19 присъди, пребил жестоко родителите си в Борован

Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Бяла Слатина, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Ц.Б. (на 40 години) от село Борован. Той е притеглен към наказателна отговорност по дело за осъществени закононарушения по член 131, алинея 1, т. 4, прочие 3 и т. 5а, вр. член 130, алинея 2 и по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият е престъпно проявен. Срещу него има 66 водени заявителски материали и 11 криминалистични регистрации. Осъждан е 19 пъти. Понастоящем изтърпява дейно следващото му наложено наказване „ отнемане от независимост “.
След освобождение от пандиза през м. август 2022 година Ц.Б. заживял в с. Борован в дома на възрастните си родители К.С. и Г.С. Той не работел, злоупотребявал с алкохол, желал пари от тях. Когато те му отказвали, заплашвал ги, обиждал и им нанасял побои.
Първоначално потърпевшите търпели издевателството, налаган от сина им. Впоследствие обаче ситуацията станало нетърпимо. След следващия побой и закани от страна на Ц.Б. родителите му подали в съда молба по Закона за отбрана от домашното принуждение.
На съображение издадена заповед за незабавна отбрана, а по-късно и по решението на съда обвиненият бил длъжен да се въздържа от домашно принуждение по отношение на К.С. и Г.С. и му било неразрешено да ги приближава на по-малко от 200 метра за период от 12 месеца. Освен това той бил отхвърлен от взаимното жилище, което обитавал с родителите си. 
С цел минимизиране на напрежението и отбягване на спорове, потърпевшите се преместили в различен парцел в селото, оставяйки го да живее самичък.
Вечерта на 02.06.2023 година, макар наложените му ограничаващи ограничения, Ц.Б. отишъл в дома им и още веднъж изискал от тях пари. Техният отвод го ядосал. Той нанесъл на двамата си родители побой с железна тръба, с юмруци и крайници. Успял да вземе от татко си ключ от лекия му автомобил и избягал. По-късно се върнал, подкарал колата, аварирал с нея и я изоставил.
По случая бил подаден сигнал и формирано досъдебно произвеждане.
Предстои следващото за обвинения Ц.Б. наказателно дело да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР