Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка със

...
Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка със
Коментари Харесай

Започна разследване на инцидента край Варна, при който загинаха двама моряци

Районна прокуратура – Варна управлява досъдебно произвеждане във връзка със гибелта на двама членове на екипажа на транспортен съд, плаващ под флага на Република Белиз, преминаващ край Варна. Разследването е стартирано по член 122 от Наказателен кодекс - за причиняване на гибел по несъобразителност. Това оповестиха от Апелативна прокуратура за Varna24.bg.

Инцидентът зародил вечерта на 3 юли 2023 година. Двамата починали са съветски жители на възраст 32 година и 58 година Назначени са съдебно-медицински експертизи за определяне на точните аргументи, довели до тяхната гибел.

И все още текат дейности за определяне на аргументите и събитията, при които е зародил съдбовният случай. Предстоят разпити на членовете на екипажа, както и други дейности за изясняване на фактическата конюнктура.

Разследването е предоставено на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Варна.

Припомняме, че нощес двама моряци са починали на дълбачката MILFORD. Съдът взе участие в плана по удълбочаване каналите на Пристанище Варна, а по-късно и в Бургас, откъдето се е прибирал плавателния съд в посока Констанца, Румъния за бункероване на гориво.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР