Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема Д.Х., на 25

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема Д.Х., на 25
Коментари Харесай

Задържаха 25-годишна за измама с жилище под наем

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинена Д.Х., на 25 година, за това, че в гр. Пловдив, за времето от 13.11.2023 година до 14.11.2023 година, в това число, при изискванията на продължавано закононарушение и за да набави за себе си имотна полза, е възбудила и поддържала подвеждане у две разнообразни лица – мъж и жена, за отдаване на апартамент чартърен и с това им предизвикала имотна щета в размер на общо 1500 лева – закононарушение по  209 алинея 1 вр. член 26 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Д.Х. нямала адресна регистрация в гр. Пловдив. Тя се представяла с непозната идентичност – на украинска гражданка. Д.Х. се снабдила със свидетелството за ръководство на автомобил на чужденката, което било изгубено преди време. Д.Х. разгласила в обществените мрежи публикация, че отдавала апартамент чартърен в гр. Пловдив, регион „ Южен “, и показала мобилен телефон за връзка. На горепосочените дати двамата потърпевши й се обадили. Тя ги поканила в жилището за оглед по друго време. И двамата харесали жилището и след спогодба предали на Д.Х. капаро в общ размер на 1500 лв.. Жената на два пъти предала 1300 лв., а мъжът – 200 лв.. След като получила парите, Д.Х. престанала да си подвига телефона. Пострадалите  подали сигнал в  ОД на Министерство на вътрешните работи –Пловдив. Извършителката на действието е била открита и арестувана. Установява се чия благосъстоятелност е жилището.

Обвиняемата Д.Х. е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Действията по следствието са в дейна фаза.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР