Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъж

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъж
Коментари Харесай

Шофьорът, заловен с над 3,10 промила алкохол в Пловдивско, е осъждан

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен и задържа мъж за ръководство на нерегистриран автомобил след приложимост на алкохол – 3,12 промила

 Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен 46-годишен мъж за това, че на 17.10.2022 година в с. Избеглии, обл. Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка „ Фолксваген Пасат “, с централизация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а точно 3,12 на хиляда, открито по подобаващ ред с техническо средство „ Алкотест Дрегер “ - закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Той е упрекнат и за това, че на същата дата и място е управлявал лек автомобил, марка „ Фолксваген Пасат “, който не е бил регистриран по надлежния ред – закононарушение по член 345, алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

 На 17 октомври 2022 година, в с. Избеглии, обл. Пловдив, към 20 часа полицейски патрул спрял за инспекция лек автомобил, марка „ Фолксваген Пасат “, ръководен от обвинения. Но лидера е бил изработен тест за алкохол, който отчел позитивен резултат – 3,12 промила. Установено било също, че той е управлявал нерегистриран  автомобил. Той е осъждан преди.

Мъжът  е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в Районен съд – Асеновград за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР