Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 42 годишен полицай

...
Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 42 годишен полицай
Коментари Харесай

Полицай на съд опит за застрахователна измама

Районна прокуратура – Пловдив съобщи на съд 42 годишен служител на реда и негов 38-годишен помощник за опит за застрахователна машинация след пътно-транспортно произшествие.

А.Г. и С.Х. са упрекнати за това, че на 16.12.2021 година в Пловдив, в съучастничество на И.Ч. /23/ година съзнателно го  и улеснили да направи опит да измами представител на застрахователно сдружение за да набави за другиго имотна полза.

Застрахователят е щял да бъде ощетен с 84 021 лв..

Деянието е останало незавършено заради независещи от волята на дееца аргументи.

Престъплението е квалифицирано  по чл.209, ал.1 вр. чл.18, ал.1 вр. чл.20, ал.3 и ал.4 от Наказателен кодекс.

А.Г. и С.Х. са предадени на съд и за това, че на 15.12.2021 година на пътя Пловдив – Хасково, край Поповица, са склонили и улеснили И.Ч. да спомогне на другиго да избегне наказателно гонене за причиняване на пътнотранспортно произшествие по несъобразителност.

А.Г. е старши служител на реда –  дежурен в група към отдел при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.

С.Х. e притежател на лек автомобил Мерцедес.

На 14 против 15.12.2021 година в Първомай той бил в компанията на двама свои другари, като използвали алкохол.

Сред тях бил и А. Г., който бил полицейски чиновник в дежурна група към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. 

По това време той не бил на работа.

С.Х. дал на третия мъж от компанията автомобила си, с цел да се прибере. 

В ранните часове на 15.12.2021 година последният се движел с Мерцедеса като край Поповица губи управление  и се преобъръща в крайпътна канавка.

След като схванал за пътното произшествие, А.Г. посъветвал С.Х. да смени лидера на автомобила, като единствено по този начин щял да получи застрахователната награда на скъпия автомобил.

По закон, в случай че се откри, че е провокирано пътнотранспортно произшествие от водач, използвал алкохол, такава не се изплаща.

На мястото било заведено друго лице – И.Ч., който пред пристигналите полицейски чиновници поел виновността за пътното произшествие и твърдял, че е управлявал колата.

Спрямо него се води настрана досъдебно произвеждане в Районна прокуратура – Пловдив.

Впоследствие са били подадени документи в застрахователното сдружение за изпращане на застраховката КАСКО, като изчислените вреди по автомобила са били оценени на стойност 84 021 лв., само че те не са били платени след разкриването на схемата за опита за машинация.

Спрямо А.Г. е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3000 лева а по отношение на С.Х. – „ гаранция “ в размер от 10 000 лева

Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР