Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, образува досъдебно

...
Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, образува досъдебно
Коментари Харесай

РП – Кюстендил ръководи разследване за държане на наркотични вещества, оръжие и боеприпаси

Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално поделение – Дупница, образува досъдебно произвеждане за нелегално държане на високорискови наркотични субстанции, огнестрелно оръжие, муниции и взривни субстанции.

В хода на следствието е било осъществено претършуване и изземване в къща в с. Шатрово, област Кюстендил. Намерени са били и конфискувани мелница – гриндер с тревиста зелена маса в нея, както и суха такава. При направения полеви наркотест тя е реагирала на марихуана. Общото тегло на опиата е 158,70 грама.

Освен това в парцела са били открити огнестрелно оръжие с пълнител и 122 броя патрони с друг диаметър.

Установено е, че къщата е на Г.С.(на 45 години).

Междувременно след постъпила оперативна информация е било осъществено претършуване и изземване в жилището му в кв. „ Дианабад “ в гр. София. В него са били открити огромно количество муниции от друг диаметър, взривни субстанции, високорискови наркотични субстанции и везна.

С разпореждане на Районна – прокуратура – Кюстендил Г.С е притеглен в качеството на обвинен за закононарушения по член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 354а, алинея 3 от Наказателен кодекс.

Наблюдаващият делото прокурор внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Предстои произнасянето на съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР