Районна прокуратура – Казанлък наблюдава досъдебно производство за причиняване на

...
Районна прокуратура – Казанлък наблюдава досъдебно производство за причиняване на
Коментари Харесай

Районна прокуратура-Казанлък наблюдава досъдебно производство за производствения инцидент в завод на „Арсенал“

Районна прокуратура – Казанлък следи досъдебно произвеждане за причиняване на телесни повреди заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност , източник на нараснала заплаха – закононарушение по член 134 алинея 1 т.2 от Наказателния кодекс.

Установено е, че в завод 130 на цех 3 – „ Арсенал “ АД , двама служащи, на 50. и на 41 години,  зареждали смесител с димна примес . След като затворили машината, те напуснали помещението, като  се преместили в прилежащо, откъдето посредством командно устройство стартирали работата на смесителя. След безредие на димната примес, от смесителя почнал да излиза пушек, като при полученото налягане, люкът - похлупак на машината се напукал и изхвърчал .

При настъпилата повреда е паднала част от покривната структура на цеха, разрушени са прозорци, счупени стъкла.

Двамата служащи са потърпевши от падналите парчета като единият е с пострадвания на двата пръста на ръката, а другият на крайници. Те са прегледани на място от лекарски екипи, няма заплаха за живота им.

Извършен е оглед на местопроизшествието , в който вземат участие експерти - механически помощници, разпитват се очевидци и други В хода на следствието ще се откри повода за настъпване на случая, породените телесната повреди на потърпевшите лица и нанесените материални вреди.

Законовият период за привършване на следствието е двумесечен.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР