Районен съд-Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура-Монтана и защитата на

...
Районен съд-Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура-Монтана и защитата на
Коментари Харесай

Съдът в Монтана наказа затворник, нанесъл побой и счупил ръката на друг лишен от свобода

Районен съд-Монтана утвърди съглашение сред Районна прокуратура-Монтана и отбраната на обвинения Ц. Х. Ц. – понастоящем в пандиза във Враца, за наказване „ Пробация “ поради нанесен от него побой и междинна телесна щета на различен пандизчия.
Обвиняемият Ц. Х. Ц. /43 г./ - със приблизително обучение, незает, осъждан, се призна за отговорен, че на 24 септември.2020 година, към 9 часа в Бойчиновци, в Затворническо общежитие от открит вид към Затвора - Враца, в килия №1, нанесъл голям брой удари с ръце и удар със стол в региона на тялото на ограничения от независимост Т.П.Н. от Козлодуй, като му предизвикал междинна телесна щета - строшаване на дясна лакътна кост, което довело потърпевшия до трайно усложнение на придвижването на ръката за период над 1 месец, с възстановителен интервал към 3 месеца. Обвиняемият съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване „ Пробация “ с пробационни ограничения „ Задължителна регистрация по сегашен адрес “, изразяваща се в явяване и сключване пред пробационен чиновник или несъмнено от него длъжностно лице за период от 1 година с честота на осъществяване два пъти седмично и „ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник “ за период от 1 година.
Съдът осъди подсъдимия Ц. Х. Ц. да заплати 222.30 лв. по сметка на Областна дирекция на МВР-Монтана, както и 120 лв. за предоставената му правна помощ.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Пострадалият от закононарушението Т. П. Н. ще бъде известен за опцията му да предяви цивилен иск за породените му неимуществени вреди по общия ред пред Гражданския съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР