Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура

...
Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура
Коментари Харесай

Условна присъда и 2 бона глоба за ломчанин, държал незаконен тютюн за над 22 бона

Районен съд – Лом утвърди съглашение, реализирано сред Районна прокуратура – Лом и отбраната на подсъдимия К. Р. Б., за наказване 1 година и шест месеца „ Лишаване от независимост “ условно и 2 000 лв. санкция за държане на акцизни артикули – 100 кг тютюн без бандерол.
На 23 април 2020 година, в Лом, в частен дом на улица „ Ломски казарми” чиновници на Министерство на вътрешните работи разкрили огромно количество акцизни артикули без бандерол - 10 колета ситно нарязан тютюн с общо тегло 100.3 кг на обща стойност 22 868.40 лв..
Тютюнът е бил без български акцизен бандерол, какъвто се изисква от Закона за акцизите и данъчните хранилища и Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения. Незаконните артикули се оказали владеене на К. Р. Б. Пред съда К. Р. Б. се призна за отговорен в държането на акцизни артикули без бандерол и съобщи, че непринудено подписва съглашението за наказване 1 година и 6 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 4 години изпитателен период, и санкция в размер на 2000 лв. в интерес на страната. Иззетите по делото материални доказателство – 100.3 кг тютюн, съдът постанови да бъдат унищожени посредством изгаряне. Районният съд разпореди и възпитателна работа на районният контрольор при Районно ръководство на полицията – Лом с условно наказания. К. Р. Б. ще заплати по сметка на Министерство на вътрешните работи – София 180.87 лева разходи в досъдебното произвеждане и 82 лв. за правенето на експертизи.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР