Районен съд - Дупница определи мярка за неотклонение Задържане под

...
Районен съд - Дупница определи мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Съдът в Дупница задържа под стража купувач на гласове

Районен съд - Дупница дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с обвинен / М. К., на 45 години от гр. Дупница / за предложение на другиго на имотна облага- на 5 лица от гр. Дупница, за да ги склони да упражнят изборното си право на глас, на плануваните на 02. 10. 2022 година избори за национални представител на РБългария, в интерес на избрана политическа партия.

Съдът, под председателството на арбитър Иван Димитров почете настояването на Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница.
В претекстовете си съдът показва: Налице e първата изискуема причина – планувано наказване „ отнемане от независимост ” за закононарушението, за което е повдигнато обвиняване.

Налице е и втората изискуема от закона причина - обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. От събраните при следствието доказателства, съдържащи се в протоколи за разпит на очевидците, протокол за обиск на обвинения, може да бъде направено обосновано съмнение по отношение на авторството на действието, а точно, че обвиненият М. К., на 14. 09. 2022 година в гр. Дупница, кв. „ Ценеви “, в съучастничество като причинител с неустановено по делото лице е провел предлагането на другиго на имотна полза (парични суми в друг размер от 30 лв. до 100 лева) на разнообразни лица, за да ги склони да упражнят изборното си право на глас на плануваните за 02. 10. 2022 година избори за народни представители на Република България в интерес на избрана политическа партия.

Съдът смята, че е налице и третата изискуема от закона причина, а точно: съществуваща действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. Видно от приложеното удостоверение за съдимост, обвиненият е осъждан за осъществяването на тежки умишлени закононарушения. Тези предходните осъждания обосновават действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение.

Определението се извършва неотложно, като същото може да се апелира и стачкува с частна тъжба и митинг в 3-дневен период.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР