Районен съд – Варна взе мярка за неотклонение задържане под

...
Районен съд – Варна взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Задържане под стража за 31-годишен рецидивист, откраднал три велосипеда във Варна

Районен съд – Варна взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 31-годишен мъж, притеглен като обвинен за кражба на три велосипеда и ъглошлайф.

Предявеното обвиняване е за значителен случай на кражба, защото действието е осъществено при изискванията на повторност и по време на изпитателния период на предишна присъда, оповестиха за Moreto.net от съда.

На 17 март тази година причинителят е разрушил загради крепко направени за отбрана на парцел във Варна. Деянието е тежко съзнателно, а плануваното в закона наказване за сходно посягане е отнемане от независимост от 1 до 10 години.

31-годишният обвинен е осъждан, като актуалното действие при него се явява осъществено в изпитателния период на предишна присъда на Районен съд - Варна. От доказателствата по делото съдът намира, че може да бъде направено обосновано съмнение за авторство на действието. От механизма на осъществяването и от тежестта на закононарушението, за което е притеглен в качеството на обвинен, както и от съдимостта и характеристичните му данни, се обосновава съществуване на действителна заплаха той да извърши закононарушение, заради което му бе наложена най-тежката процесуална мярка за неотклонение - „ задържане под стража “.

Определението на Районен съд – Варна по взетата мярка за неотклонение предстои на обжалване в 3-дневен период пред ВОС.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР