Районен съд – Лом одобри споразумение между прокуратурата и защитата

...
Районен съд – Лом одобри споразумение между прокуратурата и защитата
Коментари Харесай

3 месеца затвор за шофьор от ломско, карал системно пиян

Районен съд – Лом утвърди съглашение сред прокуратурата и отбраната на подсъдимия А.С. Д. за наказване 3 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно поради осъществено от него закононарушение – ръководство на лек автомобил с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Преди са се изправи пред съда подсъдимият към този момент е бил два пъти осъждан за същото закононарушение.
Според документите по делото, на 2 октомври, половин час преди среднощ, чиновници на Министерство на вътрешните работи спрели за инспекция на улица в село Василовци А. С. Д., който управлявал „ Шкода Октавия “ – благосъстоятелност на  С. А. В. от същото село. Проверката на лидера с дрегер открила, че е седнал зад кормилото с централизация на алкохол в кръвта 1.62 промила. Показанията на уреда по-късно били доказани и от химическо проучване.
Срещу лидера е било формирано бързо произвеждане, при което е открито, че той към този момент е осъждан два пъти за шофиране под влияние на алкохол. През 2011 година А. С. Д. е бил хванат да ръководи автомобил с 1.85 промила и е наказан от районен съд – Лом  на „ Пробация “ със период на ограниченията 6 месеца и 11 месеца без право да ръководи МПС.  Пет години по-късно чиновници на полицията още веднъж засекли кола, ръководена от А. С. Д. с 2.6 промила, и РС-Лом го санкционирал с 8 месеца „ Лишаване от независимост “ условно с 3 години изпитателен период и лишаване на шофьорската брошура за 18 месеца.
Пред съда подсъдимият А. С. Д. – 42 годишен, от село Василовци, със приблизително обучение, незает, осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 3 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно при първичен общ режим. Съдът лиши подсъдимият от правото да ръководи МПС за период  от 14 месеца. А. С. Д. ще би трябвало и да заплати в интерес на страната 2800 лв. – равностойността на непознатия автомобил, който управлявал пийнал.
Определението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР