Районен съд – Бургас отчете дейността си за изминалата 2021

...
Районен съд – Бургас отчете дейността си за изминалата 2021
Коментари Харесай

Районен съд – Бургас отчете високи резултати, качество и ефективност на

Районен съд – Бургас регистрира активността си за миналата 2021 година по традиция в края на м. Февруари. Районен съд – Бургас е най-големия областен съд в правосъдния регион на Окръжен съд – Бургас и е част от извънредно натоварените съдилища в страната. През 2021 година в Районен съд – Бургас са постъпили общо 14 981 каузи, които са с 948 повече от постъпилите през 2020 година В отчетния интервал са свършени 15 079 каузи. 11.95% от всички свършени каузи или единствено 1 803 броя са обжалваните. От тези обжалвани през 2021 година каузи, дружно с останали такива от минали години и подлежали на въззивен надзор, 395 каузи са напълно доказани. „ Районен съд – Бургас се придържа към индикаторите за резултат, резултат и успеваемост, заложени в Информационното табло на Европейски Съюз в региона на правораздаването, въз основа на които знаци се осъществят справедливи индикатори за независимостта на съда ни, качеството и успеваемостта на нашето правосъдие “, прави като извод Административният началник – ръководител на Районен съд – Бургас, Евгени Узунов.

През предходната година съдът е разгледал 10 564 цивилен каузи, 9 206 каузи от които са свършени. 7 606 цивилен каузи са завършили със правосъден акт всъщност. През 2021 година правосъдната институция е разгледала 6 444 наказателни каузи. За съпоставяне, 6 098 са наказателните производства през 2020 година 91.13% или 5 873 са свършените наказателни каузи към 31 декември 2021 година В Районен съд – Бургас са прегледани 128 каузи за закононарушения с предмет наркотични субстанции и прекурсори през отчетния интервал на 2021 година Административният началник на съда регистрира: „ Резултатите за срочността на наказателното правосъдие през 2021 година обосновават извод, за поредни старания и доста добре свършена работа от съдиите от Наказателното поделение на съда, макар понижения им брой през годината “.

От месец март 2021 година в съда работи Единната осведомителна система на съдилищата (ЕИСС), която разрешава поддържането на електронни каузи и електронно придвижване на документи. Бургаският областен съд е основал нужната организация за въвеждане на електронното правораздаване. Поддържат се електронни папки по всички каузи, интернет-страницата на съда дава опция за осъществяване на информации по делата посредством електронни услуги. През отчетната година е повишен доста броя заявките за достъп до Единния портал за достъп до правосъдни каузи (ЕПЕП), като 1336 са подадените заявки за достъп посредством портала по съответни каузи в съда. Предоставена е опция на участниците в процеса да изпращат документи по делата, подпис
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР