Район Тракия“ отправя покана към всички пловдивчани да се включат

...
Район Тракия“ отправя покана към всички пловдивчани да се включат
Коментари Харесай

Район „Тракия“ кани всички пловдивчани на „Мисия Лаута“ 4

Район „ Тракия “ насочва покана към всички пловдивчани да се включат в „ Мисия Лаута “. Инициативата се организира за четвърта поредна година, която по традиция е под егидата на кмета на регион „ Тракия “.
Прочетете още
В огромното разчистване на парка от паднали дървета и клони ще се включат и двете общински предприятия „ Градини и паркове “ и „ Чистота “, като се чакат и стотици пловдивчани.

То ще се състои на 23 март – събота, от 10 часа .  Сборният пункт ще е от западния вход на парка - Паркингът до „ Парк хотел – Пловдив “, където ще се раздават ръкавици и други помощни средства.  

Кметът на регион „ Тракия “  Георги Гатев съобщи, че тази година ще бъде почиствана западната страна на лесопарка, като в идващите дни ще бъдат отрязани рискови клони от „ Градини и паркове “. Те ще бъдат събрани дружно с падналата дървесина по време на огромната акция.

През предходни години са се събирали сред 25 и 50 камиона дървесина, а стотици доброволци са се включвали в самодейността.

Освен почистването на парка, значим акцент е и обезщетителното залесяване. През тази година към този момент се организираха редица залесителни акции в „ Тракия “ под егидата на районния кмет, както и в зоните на парк „ Лаута “.

Засаждането на нови дървета няма да спре през цялата година , съобщи Георги Гатев.

Партньори в самодейността „ Мисия Лаута “ 4 са:
Доброволно формирование  „ Пловдив 112 “
Аварийно избавяне „ Пловдив “
Оперативна програма „ Градини и паркове “
Оперативна програма „ Чистота “
Trafficnes.bg
Джудо клуб „ Гладиатори “
АСТК „ Тракия “
АСКК „ Тракия “
Волейболен клуб „ Марица “
Наталия Елис и приятели
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР