Раймондо предупреждава, че търпението на Китай по отношение на американския бизнес е „изчерпано“

...
От Даян Барц и Фил СтюартВАШИНГТОН (Ройтерс) -САЩ. Министърът на
Коментари Харесай

От Даян Барц и Фил Стюарт

ВАШИНГТОН (Ройтерс) -САЩ. Министърът на търговията Джина Раймондо предупреди Китай в интервюта, излъчени в неделя, че търпението на американския бизнес е „изчерпано“, като каза, че американските компании заслужават „предсказуема среда и равни условия на конкуренция“.

Двете най-големи икономики в светът беше един на друг най-големите търговски партньори, но сега Вашингтон търгува повече със съседните Канада и Мексико, докато Пекин търгува повече с Югоизточна Азия.

Докато беше наскоро в Китай, Раймондо каза, че има силен апетит сред Американските фирми да накарат отношенията да работят и че, докато някои действия на китайското правителство бяха положителни, ситуацията на място трябваше да съответства на реториката.

„Китай го прави още по-трудно“, каза Раймондо пред CBS Изправете се срещу нацията, според стенограма преди излъчване. „Бях много ясен с Китай, че трябва – търпението сред американския бизнес се изчерпва. Те се нуждаят и заслужават предвидима среда и равни условия. И се надяваме, че Китай ще се вслуша в това послание, за да можем да имаме стабилни нарастващи търговски отношения. „

Раймондо каза, че американските фирми са изправени пред нови предизвикателства, сред които необясними големи глоби, нападения на фирми и промени в закона за контрашпионажа.

„Бях много ясен, директен и твърд всичките ми разговори с китайските ми колеги", каза тя пред CNN. „Не съм нанесъл никакви удари. Не съм захаросвал нищо.“ Раймондо каза също, че е съобщила на китайските власти, че имейлът й е бил хакнат преди пътуването й до Китай в края на август.

„Те предположиха, че не са знаели за това и предположиха, че не е било умишлено“, каза тя пред CNN. „Но мисля, че беше важно да го изложа на масата и да ги уведомя и да разберат, че е трудно да се изгради доверие, когато имаш такива действия.“

Китай се бори със забавяне, което разтърси световните пазари, като светлината на прожекторите сега е твърдо фокусирана върху спираловидната дългова криза на закъсалия предприемач Country Garden в сектор, който допринася за приблизително една четвърт от икономиката.

„Мисля, че няма съмнение, че (икономиката на Китай) се забавя. И със сигурност те имат истински, наистина сериозни предизвикателства в сектора на недвижимите имоти," каза тя пред Face the Nation.

Раймондо каза, че китайската икономика се справя по-добре, когато е по-прозрачна и пазарно ориентирана .

„Тъй като те се затвориха и станаха по-произволни в начина, по който администрират регулациите, икономиката е доста изправена пред предизвикателства“, каза тя.

(Доклад от Даян Барц и Фил Стюарт ;Редактиране от Мери Миликен и Дийпа Бабингтън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР