Райли Опелка успя да направи 43 аса по пътя към

...
Райли Опелка успя да направи 43 аса по пътя към
Коментари Харесай

Опелка грабна първата си титла след 43 аса на финала в Ню Йорк

Райли Опелка съумя да направи 43 аса по пътя към първата си купа в шампионат на АТР, откакто победи канадеца Брейдън Шнур с6:1, 6:7 (7), 7:6 (7) на финала в Ню Йорк.

21-годишният американец си постла успеха във финалния тайбрек, когато Шнур не съумя да се опълчи по най-хубавия метод на негов мощен сервис. Любопитното е, че Опелка направи същата численост асове и на полуфинала, когато в профил Джон Иснър.

Но през днешния ден във финала той завоюва доста елементарно първия сет, което не можеше да се каже за минутите по-късно. Канадецът Шнур завоюва втората част с тайбрек, като първо избави два мачбола, а по-късно Опелка направи двойна неточност.

23-годишният канадец пък може също да бъде благополучен, защото до този шампионат в никакъв случай не беше печелил мач от съществена скица на АТР и с цел да стигне до тук, потегли от квалификациите, където преодоля два кръга.

" Нещото, което ме прави горделив, е характерът, който ме докара до купата. Губих много сетове по безразсъден метод през тази седмица, само че в последна сметка завоювах шампионата и това приказва добре за моя манталитет”, радваще се Опелка след края на срещата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР