РАВНОСМЕТКА И ПОСЛЕСЛОВ КЪМ ФАБРИКИ ЗА СМЪРТ“Обновената ни шапка“ заслужава

...
РАВНОСМЕТКА И ПОСЛЕСЛОВ КЪМ ФАБРИКИ ЗА СМЪРТ“Обновената ни шапка“ заслужава
Коментари Харесай

ПОСЛЕСЛОВ КЪМ „ФАБРИКИ ЗА СМЪРТ“. ДНЕШНАТА „ВИСОКА“ ПОЛИТИКА СЯКАШ СЕ ПРАВИ И ОТ ЕВНУСИ

РАВНОСМЕТКА И ПОСЛЕСЛОВ КЪМ „ ФАБРИКИ ЗА СМЪРТ “

Обновената ни „ шапка “ заслужава някои обяснения.

Ето какво свършихме дружно през 2021 година:

Публикации: 75

Харесвания: 756 760

Споделяния: 121 847

Коментари: 64 732

Ангажирания: 3 155 457

Общо за интервала 12.2016 година – края на 2021 година:

Публикации: 431

Харесвания: 3 000 525

Споделяния: 466 010

Коментари: 203 485

Ангажирания: 8 402 789

Благодаря Ви за поддръжката!

***

ПОСЛЕСЛОВ КЪМ „ ФАБРИКИ ЗА СМЪРТ “

имаше забавно продължение.

От Facebook качиха на страницата ми публикацията, която можете да прочетете по-долу.

Предоставям Ви я с превелико наслаждение.

***

Има ли Украйна лаборатории за създаване на биологични оръжия?

Разпространителите на съветската агитация предават изказванията на режима на Путин, че Съединени американски щати имат лаборатории за създаване на биологични оръжия в Украйна.

EPA / ЗУРАБ КУРТСИКИДЗЕ

Портал Логично продължава да популяризира съветска агитация.

В заглавието на текста, оповестен на 6 март (архивиран  тук ), се споделя, че Русия е унищожила 11 американски, три израелски и четири немски рискови биохимични лаборатории. Това е информация, която съумя да събере повече от 1600 взаимоотношения във Фейсбук.

„ Освен това съветските сили нанасяха точни удари по мобилни биолаборатории, пробвайки се да транспортират смъртоносни патогени през украинската граница до Полша. „ Руските самолети СУ-35 използваха муниции с лазерно ориентиране, с цел да отстранен скитащите лаборатории “, споделя Логично. 

Порталът Logical преди беше прочут като източник на съветска агитация. По време на пандемията Covida-19 те се занимаваха най-вече с разпространяването на дезинформация против имунизациите, а в този момент се концентрират върху войната в Украйна (която, както съветските управляващи, назовават ​​„ специфична интервенция “).

Същият портал показва, че лабораториите организират проби с най -смъртоносните биологични оръжия и че съгласно Споразумението сред Министерството на защитата на Съединени американски щати и Министерството на здравеопазването на Украйна от 2005 година Украйна няма контрол върху тези лаборатории.

Дезинформация за хипотетични лаборатории за създаване на биологични оръжия в Украйна също се популяризира от консуматори на Фейсбук (пример е архивиран тук ).

Стара дезинформация

Въпреки че неподписаният създател на текста на портала Logično цитира „ непотвърден отчет ” като източник на информация за унищожаването на лабораторията, изказванията за унищожаването на лабораторията са безпричинно показани в заглавието като факт, за който липсва доказателства.

Освен това няма съответни доказателства, които да потвърдят, че Съединени американски щати ръководят лаборатории за създаване на биологични оръжия в Украйна, макар че Русия от ден на ден насочва сходни обвинявания. Последните са свързани с изказванията на съветските управляващи, че разполагат с доказателства, че украинското министерство на опазването на здравето е наредило унищожаването на чума, холера и други патогени преди началото на нашествието, сподели тази седмица Мария Захарова, представител на съветското външно министерство.

Според Mythdetector, грузински портал за инспекция на обстоятелства на британски, изказванията за биологични оръжия, за които се твърди, че Съединени американски щати създават в Украйна, са част от съветската агитация от 2018 година Според този разказ американците работят върху основаването на смъртоносни патогени наоколо до границата с Русия и за тестването им на територията на някогашните руски републики.

Босненско-херцеговинският портал за инспекция на обстоятелства Raskrinkavanje, въпреки това, показва, че изказванието за американски биологични лаборатории на нашите езици се е появило през 2015 година

Като образец те цитират текста на съветския Спутник, в който се споделя, че Русия се тормози от военните биолаборатории, които Съединени американски щати построяват в своята среда, макар че самият текст не носи съответни доказателства, че Съединени американски щати построяват такива лаборатории в постсъветското пространство.

В разкритието се показва още, че посолството на Руската федерация в БиХ написа на страницата си във Facebook при започване на нашествието, че Съединените щати са „ натъпкали “ Украйна с биолаборатории, които „ доста евентуално са били употребявани за проучване на способи за всеобщо заличаване на руснаците “. хора на генетично равнище.“

Подобни искания се ускориха в навечерието на началото на съветската инвазия в Украйна.

Според Mythdetector съветските медии писаха на 22 февруари за съществуването на лаборатории за биологични оръжия, ръководени от други страни, а пропагандната REN TV от януари оповестява за евентуалната биологична опасност. В текста се показва още, че сходна дезинформация се е появила и за лабораторията Лугар в Грузия.

Още в самото начало на съветската инвазия в обществените мрежи стартира да се популяризира изказванието, че съветските сили са унищожили хипотетични лаборатории за биологични оръжия. Първо беше оповестено отстрани в Twitter, наименуван WarClandestine, който беше затворен малко по-късно заради разпространяването на дезинформация.

На какво се основават претенциите?

Доказателство за изказвания за биологични оръжия е „ Съвместна стратегия за понижаване на опасността “, стартирана от Министерството на защитата на Съединени американски щати през 1991 година

Според Politifact програмата за понижаване на опасността е почнала след рухването на Съветския съюз, за ​​да се понижи рискът от съществуващи оръжия за всеобщо заличаване, т.е. да се обезвреждат биологичните оръжия, създадени в постсъветските страни и да се насърчи публичното здраве. Програмата е известна като Nunn-Lugar и се обитава в Агенцията за понижаване на заканите на Министерството на защитата.

Според портала Snopes Съединени американски щати си сътрудничат с Украйна от 2005 година по тази стратегия. Споразумението (което е обществено и може да се види тук ) се отнася до съдействие за попречване разпространяването на технологии, патогени и познания, които могат да бъдат употребявани при създаването на биологични оръжия и за подкрепяне на модернизирането (ремонт, актуализиране на оборудване) на редица държавни лаборатории, ситуирани в градовете Одеса, Харков, Лвов, Киев, Виница, Херсон и Днепропетровск.

Това обаче не значи, че лабораториите са били употребявани за военни цели и са били подчинени на държавното управление на Съединени американски щати. През май 2020 година украинската работа за сигурност излезе със особено изказване, че няма биологични лаборатории, ръководени от непознати страни, изключително не военни.

„ Подчертаваме, че тези лаборатории се финансират от държавния бюджет, подчинени са на Министерството на здравеопазването и Държавната работа за сигурност на храните и отбрана на потребителите “, споделиха от Службата за сигурност на Украйна, както оповестява Kyiv Post.

Covid-2

Сноупс декларира, че тази дезинформация е обвързвана с описа, че американците са основали изкуствено Covid-19 в лабораторията и че „Covid-2“ се употребява като биологично оръжие в украинските лаборатории. Руснаците нападат Украйна, тъй като, несъмнено, желаят да предотвратят нова пандемия.

Такива обвинявания идват от Русия през последните дни, чието министерство на защитата твърди, че Съединени американски щати са провели опити с проби от ковид на прилепи в украински лаборатории. Не са показани доказателства за сходни изказвания.

Това е роман, който се пази и на портала Logično.

„ Сега е моментът да си спомним за изчезналия covid за една нощ, което всъщност е боен опит. Според неотдавна умрелия френски Нобелов лауреат Люк Монтание, SARS COV-2 е неестествен вирус, с генетична поредност, вмъкната в съществуващия ХИВ вирус. Вирусът се популяризира посредством аерозол (това са фини, постоянни капчици мъгла, разпръснати из пространството, красиви прахови частици се сблъскват една с друга, стават по-големи и в последна сметка падат на земята), което значи, че е елементарен за превозване на всички места “, написа в текста.

Анди Уебър, член на борда на Американската асоциация за надзор на оръжията и някогашен помощник-секретар по стратегиите за нуклеарна, биологична и химическа защита, сподели пред Politifact, че Държавният департамент на Съединени американски щати оказва помощ единствено на Украйна в подтекста на възстановяване на публичното здраве и може да бъде съпоставен с Съединени американски щати Център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC).

„ Тези лаборатории изиграха забележителна роля в битката против Covid-19 “, сподели Вебер пред Politifact.

Нека прибавим, че изказванията на Люк Монтание за произхода на вируса SARS-CoV-2 се оказаха погрешни, за което Фактограф е писал няколко пъти. Произходът на новия ковид към момента се проверява. Повечето учени считат, че вирусът произлиза от природата, макар че има съмнения, че е „избягал“ от лабораторията. През февруари бяха оповестени три към момента непрегледани изследвания, които настояват, че вирусът е прескочил от животно на човек, евентуално на пазар в Ухан ( Nature ).

Отхвърляне на обвиняванията

Съединените щати към този момент отхвърлиха изказванията, идващи от Русия. Говорителят на Пентагона Джон Кърби сподели, че това е класическа военна агитация, а говорителката на Държавния департамент Нед Прайс сподели, че Русия фабрикува тези изказвания, с цел да прикрие дейностите си в Украйна ( 1, 2 ).

Мат Фийлд, редактор на Bulletin of the Atomic Scientists, сподели пред CNN, че през 2018 година Русия е предявила изказвания за биолаборатории в Грузия по време на скандал към гибелта на Сергей Скрипал, някогашен съветски чиновник, на войска, която по-късно стана английски сътрудник, и който беше токсичен с щерка си в Англия.

Той декларира, че методът за отправяне на сходни обвинявания, който Русия употребява, идва от времето на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Агентите на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) първо щяха да предявят искания под формата на къси репортажи в други, непознати страни, а по-късно режимът, посредством локалните медии, ще ги цитира като „ източници “ и ще ги одобри за съответстващи.

Освен това Питър Стано, представител на Европейски Съюз за външната политика и политиката на сигурност, сподели, че Европейски Съюз не знае, че в Украйна има лаборатории, които не съблюдават интернационалното право ( 1, 2 ).

Предупреждение на СЗО

Виктория Нуланд от Държавния департамент на Съединени американски щати сподели по време на чуване пред комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати, че Украйна разполага с „ установки за биологични проучвания “, добавяйки, че е загрижена, че съветските военни сили се пробват да окупират тези лаборатории. Тя сподели още, че американските служби си сътрудничат с украинците, с цел да не попаднат материалите от тези лаборатории в ръцете на съветската войска.

Видео с нейното изказване също се популяризира в обществените мрежи и се показва като доказателство, че Съединени американски щати или НАТО имат лаборатории за биологични оръжия в Украйна (архивирано тук ).

Световната здравна организация (СЗО) обаче предизвести за същото по-рано. Те споделиха, че в Украйна има лаборатории, които изследват по какъв начин да смекчат опасността от рискови болести. Тези лаборатории работят с поддръжката на Европейския съюз, Съединени американски щати и Световната здравна организация.

„ Световната здравна организация предложи на украинското министерство на опазването на здравето и други виновни органи да унищожат рисковите патогени, с цел да предотвратят всевъзможни евентуални течове “, се споделя в изказване на СЗО.

Русия обаче продължава да твърди, че в Украйна има лаборатории, които служат за създаване на биологични оръжия, и помоли Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ( Ройтерс ) да разиска това.

(Автоматичен превод от Google)

***

Надявам се, този текст да е потребен за Вас.

Читателите на тази страница сте разсъдливи хора и сами ще си извършите изводите.

***

Още две думи от мен.

Вирусите не се изследват, обезсилват и основават в библиотеки, църкви или учебни заведения.

А в лаборатории – а от време на време даже една най-келява лаборатория може да се трансформира във фабрика за гибел.

Как и от кое място се пръкна Ковид, примерно?

Още не е напълно ясно – само че по никакъв начин не е изключен изкуствения му генезис.

Ясно е обаче друго: съгласно СЗО, това зло погуби над 5 милиона души.

И това не е небивалица от пропагандната война сред Великите сили.

За жал обаче, днешната „ висока “ политика като че ли се прави и от евнуси.

***

Кеворк Кеворкян

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР