Ръцете му хвърчат по пианото, носител е на множество награди

...
Ръцете му хвърчат по пианото, носител е на множество награди
Коментари Харесай

Малкият Моцарт – Ивайло Василев, вече с награди от престижни конкурси

Ръцете му хвърчат по пианото, притежател е на голям брой награди от интернационалните състезания и неотдавна взе участие в концерт на Радиосимфониците в зала " България ".

Ивайло Василев е на 11 години, учи в Музикалното учебно заведение " Любомир Пипков " и е едно от имената, които ще виждаме все по-често от международните подиуми.

„ Ходихме при едни съседи на Коледа на вечеря, и детето на съседите имаше някакво такова пиано-играчка и аз го открих и започнах да си изсвирвам някакви неща от детската, които сме пели. И оттова в действителност се запалих”, споделя Ивайло.

Снимка: btvnovinite.bg

Тогава Ивайло Василев е на 5 години. Тръгва на уроци по пиано и от рано бъдещето му стартира да се обяснява. От детски песнички, през днешния ден репертоарът му би затруднил и дългогодишни музиканти.

За да можеш да постигаш триумфи, ти би трябвало и фамилна поддръжка и положителни съседи.

„ Моите родители в началото взеха едно цифрово пиано несъмнено за хиляда лв., не за повече, тъй като те са си мислели, че да вземем за пример след два-три месеца ще ми омръзне и ще спра да изсвирвам, само че към този момент като са видели, че е по-сериозно ми купиха към този момент и акустично пиано”, споделя още дребният музикант.

Ивайло към този момент е взел участие в едни от най-престижните интернационалните състезания за млади музиканти.

„ Явявал съм се на доста състезания и в България, и отвън България. И по този начин може би най-големите ми достижения да трите московски състезанието, на които съм се явявал в Русия. Първият е Ана Ортоболевска, на който съумях да взема първа премия. После Щелкунчик, и там съумях да взема първа премия. И след това Крайнев, където не ме позволиха до финален тур, само че в последна сметка то отново е постижения”, самичък изброява премиите си Ивайло.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР