Растящият брой на заразени с коронавирус препълни отделенията за болни

...
Растящият брой на заразени с коронавирус препълни отделенията за болни
Коментари Харесай

Коронавирусни отделения свършиха болничните легла

Растящият брой на инфектирани с ковид препълни отделенията за заболели от COVID-19 в страната и на доста места свободни кревати към този момент няма. 

Областната болница в Благоевград към този момент преобразува вътрешното си поделение, а пациентите са преместени в УНГ-сектора. 70 са новите случаи за последните 10 дни в региона, като обгръщат съвсем всички общини. Оформил се е клъстер в шивашка фабрика в Гоце Делчев с към 1300 служащи. Положителни са към 40 от тях, тестванията не престават.

В Коронавирус бранша на болничното заведение в Добрич кревати сега няма. Лекуват 17 пациенти, един е в интензивното. Има подготвеност за отделяне на още един бранш. “Системата, нашата организация и професионален запас имат предел ”, споделят оттова и зоват хората да съблюдават ограниченията.

В Пловдив, който следва столицата по брой инфектирани, също вземат изключителни ограничения поради дефицита на медици.

За сериозен дефицит на медицински сестри оповестяват от регионалния щаб, доста от тях работят и в други отделения. Само в Разлог за седмица инфектираните медици са 4-ма. В Кюстендилска област за последните 24 часа има 13 нови случая, от които 9 са в болница. Сред тях е и 13-годишен пациент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР