Растението случайно повлия върху много хора положително при случаи на

...
Растението случайно повлия върху много хора положително при случаи на
Коментари Харесай

НАУЧЕН ПРОБИВ: Учени от БАН откриха растение, борещо COVID, грип и херпес

Растението инцидентно повлия върху доста хора позитивно при случаи на конюнктивит и херпес. За него има доста проучвания, които са правени в Тайван, защото там то е публикувано доста и се употребява както за билка, по този начин и за храна.То се употребява при високо кръвно налягане, заболяване на черния дроб и панкреаса. Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент доктор Надежда Маркова от Институт по органична химия с център по фитохимия към Българска академия на науките.

“Започнахме проучване на противовирусното му деяние. Това се оказа доста скъпо начинание. Повярваха ни от Фонд “Научни изследвания” и ни финансираха със 120 хиляди лв.. В китай растението се назовава Каменен лотус. Ние открихме, че това растение има най-силно деяние при вируса на херпес. Оказва се, че растението има доста мощно антивирусно деяние и при гриповете”, добави тя.

При човешкия ковид открихме не толкоз мощно деяние, както при херпеса, само че над 63% успеваемост против размножаването на вируса, акцентира доцент Маркова, която добави, че растението не е токсично.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР