Ръстът в трафика към Гърция е 25% в сравнение с

...
Ръстът в трафика към Гърция е 25% в сравнение с
Коментари Харесай

2 километра опашка на "Кулата"

Ръстът в трафика към Гърция е 25% спрямо предходната година, това създавало " тапата "

Интензивен трафик към южната ни съседка се чака и през днешния ден. Допълнителни чиновници на Граничната полиция ще бъдат командировани за почивните дни на пункта Кулата, с цел да се избегне образуването на километрични опашки.

Те ще оказват помощ при обработването на документите и при инспекцията на преминаващите границата. Движението ще се реализира в пет ленти, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия. При опция трасетата ще бъдат разделяни на такива за европейски жители, при които инспекциите са по-бързи и за жители на трети страни. Органите на реда приканват пътуващите да се запасят с храна и вода. Близо 600 хиляди автомобила се насочиха от България към Гърция през последната една седмица.

Има опашка с дължина над 2 километра. Всички гишета на пункта работят на цялостен потенциал. Въпреки това колите изчакват по към 30 минути. Иначе инспекциите не престават към половин минута.

В 10 часа тежкотоварният трафик ще бъде спрян и всички гишета ще работят за леки коли. Мобилни екипи ще ревизират рейсовете още преди да стигнат до границата. Това ще се прави за отбягване на образуването на колони и да не се затруднява прекосяването през пункт „ Кулата ".

От Гранична полиция оповестиха, че трафикът се е нараснал с 25% по отношение на предходната година, което е основало и предпоставките за тапите. Очаква се интензивният трафик да продължи през целия ден като опашките ще се разделят на две - за европейски жители и жители на третия свят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР