Ръстът при цените на храните е необосновано висок.Това е заключението

...
Ръстът при цените на храните е необосновано висок.Това е заключението
Коментари Харесай

КЗК: Ръстът в цените на храните не намира пазарна обосновка

Ръстът при цените на храните е голословно висок.

Това е заключението на Комисията за защита на конкуренцията след относителен разбор на разноските на всички участници във веригата на доставки.

От регулатора показват, че има обосновано подозрение за незаконосъобразни практики, в това число и от огромните търговски вериги като не изключват да има прикрити сделки ограничаващи конкуренцията.

От Комисията ще ревизират в допълнение за други непазарни фактори, които да водят до повишение на ставките в магазините.

Комисия за защита на конкуренцията стартира няколко неочаквани инспекции в офисите на сдружения и техни сдружения, свързани с производството и търговията на съществени хранителни артикули в страната.

Действията по инспекцията на място се правят от чиновници на Комисия за защита на конкуренцията, със съдействието на чиновници на Министерство на вътрешните работи, след получено правосъдно позволение от Административен съд – София област.

От офисите на сдруженията ще бъдат конфискувани копия от документи, съхранявани на книжен притежател, както и цифрови копия от документи и преписка, съхранявани на електронен притежател, показват от Комисия за защита на конкуренцията.

Предстоящият обстоен разбор на събраните документи ще покаже дали са налице задоволително доказателства за предявяване на изказвания за осъществено нарушаване на сдруженията и техните обединявания.

В случай че такива бъдат предявени, ответните предприятия ще имат опцията да упражнят правото си на отбрана.

След приключването на процесуалните дейности по преписката, Комисия за защита на конкуренцията ще се произнесе с дефинитивно решение по производството.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР